POKONČNE KUMEDIJE ŽOCPAHA 

Že naslov napove parodično, smejalno ˝solčavsko stand up˝ seanso.
Monodramska sladica je postrežena na način Francija PODBREŽNIKA -Solčavskega, v komediji edinega igralca, ki že vrsto let kreira sebi svojstven pristop do publike. Kot glasbenik, moderator, ima v rokah številne adute, ki gledalstvo prepričajo.
Premetavanje besed je dotični treniral na odrskih deskah, slovenski nacionalni televiziji, na lokalnem radiju, in na številnih prireditvah ter predstavah širom dežele slovenske.
Seveda je glavna začimba dogodka sočno,prijazno-všečno solčavsko narečje, ki ob solčavski interpretaciji srčno nagovori avditorij.

Trajanje: 1 ura

Iz Logarske doline vam prinašamo pozdrav, drg’č gor sonce greje, pa tud zr’k je dojst b’l zdrav.

Veseli ledi sm’ u Sulčavi, r’di pojem’, da use turisti prauj’ »še pridemo«

FRANCI PODBREŽNIK – Solčavski

Kako je treba zasukati besede, da poslušalcu lepo sedejo v uho, ve najbolje Franci. Scenariji in izvedbe številnih prireditev na različnih koncih Slovenije, so izpod njegovega klobuka. Strašansko mu je pri srcu zima in zato so zimske radosti njegova specialiteta – sneg na tisoč in en način.

Poleg naštetega pa ga spremlja glasba, glasba in še enkrat glasba. Zato je njegova pomanjšana harmonika zvesta spremljevalka na njegovih poteh. Nič nenavadnega, če se veselje po animaciji razpotegne…